Pedrera pedra seca

Jornada de voluntariat per refer murs de pedra seca al Congost de Mont-rebei

Icona data

dijous 28 novembre 2019

10:00h fins 14:30h

Icona lloc

La Masieta

Sant Esteve de la Sarga


Fundació Catalunya La Pedrera

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Reconstruirem un mur de pedra seca proper a La Masieta

Des del programa Voluntariat x la Natura de la Fundació, convoquem a voluntaris i voluntàries que ens vulguin donar un cop de mà a reconstruir murs de pedra seca de l’entorn del Congost de Mont-rebei (Serra del Montsec, Pallars Jussà), i així donarem continuïtat a la tasca ja iniciada per voluntaris i voluntàries la passada primavera.

Les construccions de pedra seca, creades al voltant de la natura, tenen un gran valor històric i cultural, i mostren l’estreta relació de la humanitat amb el medi natural. Però a més a més, també generen rics ecosistemes per a moltes espècies animals i vegetals. En aquesta jornada, tot aprenent sobre aquesta tècnica constructiva, reconstruirem un mur de pedra seca proper a La Masieta, el Punt d’Informació del Congost de Mont-rebei. Probablement es tracta d’un antic hort o bé una pleta (construcció per tancar un petit ramat) al darrere de la Masieta, a prop d’on l’hivern passat vam construir una quadra pels 6 rucs que ens ajuden al manteniment de les pastures i els espais oberts de l’entorn de Mont-rebei.

Programa previst:

  • 10:00h-10.30h    Benvinguda i explicació de l’activitat a La Masieta  (Centre de visitants del Congost de Mont-rebei).  Possibilitat d’esmorzar mentrestant.
  • 11-14:00h          Desenvolupament de l’activitat
  • 14:30h                Dinar ofert per la Fundació com a agraïment, i comiat

Compartir: