Mosquito alert mobil

Mosquito alert

Icona data

dissabte 13 abril 01:00h - divendres 30 novembre 23:00h


Xatrac

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Has vist un mosquit tigre? informa-ho amb la app Mosquito Alert

MosquitoAlert   és un projecte de ciència ciutadana cooperatiu sense ànim de lucre, coordinat per diferents centres de recerca públics. El seu objectiu és lluitar contra l’expansió del mosquit tigre i el mosquit de la febre groga, dues espècies de mosquit invasores que poden transmetre malalties globals com el Zika, el Dengue i la Chikungunya.

Amb l’app Mosquito Alert qualsevol persona pot notificar una possible troballa de mosquit tigre o de mosquit de la febre groga i dels seus llocs de cria a la via pública enviant una foto. La foto recull la posició GPS de la troballa juntament amb altra informació detallada. Un equip humà d’experts de la plataforma valida les fotos rebudes i n’identifica l’espècie. El resultat de la validació s’envia directament als participants i es publica en un mapa des d’on es poden consultar i exportar totes les observacions rebudes des de l’any 2014 fins a l’actualitat.

Aquesta informació complementa el treball científic i permet que els gestors de salut pública utilitzin aquesta informació per seguir i controlar l’expansió d’aquests mosquits als barris i a les ciutats.

Des del 2016 Mosquito Alert també té l’objectiu de detectar de forma anticipada la possible arribada del mosquit de la febre groga (“Aedes aegypti”), parent proper del mosquit tigre i responsable de l’actual epidèmia de Zika, entre d’altres.

Envia les dades i:

  • Un equip d’experts validarà les teves fotos
  • Envia fotos de mosquit tigre o de mosquit de la febre grog
  • Avisa’ns si veus possibles llocs de cria de mosquit
  • Aprèn a identificar mosquits
  • Consulta o modifica les teves observacions des del mòbil
  • Estigues al dia amb les nostres notificacions

L’app ha estat desenvolupada per equips de recerca de CEAB-CSIC, CREAF en col·laboració de l’entitat ambiental Xatrac la Casa del Mar.

Observacions

Envia les dades i:

Un equip d’experts validarà les teves fotos
Envia fotos de mosquit tigre o de mosquit de la febre grog
Avisa’ns si veus possibles llocs de cria de mosquit
Aprèn a identificar mosquits
Consulta o modifica les teves observacions des del mòbil
Estigues al dia amb les nostres notificacions

Compartir: