Seguiment de la tortuga babaua a les platges de Tarragona

Icona data

dimecres 1 agost 20:00h - dimecres 31 octubre 06:00h

Icona lloc

Platja de Tamarit

Tarragona


Associació Mediambiental La Sínia

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

La tortuga babaua ("Caretta caretta") és una espècie protegida, i hi ha possibilitats que torni a les platges de Tarragona a pondre ous. Pots col·laborar en el seguiment de les platges de platja de Tamarit, La Mora i la Cala Jovera amb l'Associació Mediambiental La Sínia.

Els seguiments consisteixen a fer passejos nocturns o ben aviat al matí, per tal de detectar la possible arribada de la tortuga babaua i/o el rastre que hagi deixat. La prioritat és arribar a detectar els possibles nius on la tortuga hagi post els ous, garantir que ningú molesti la tortuga durant el procés de posta, així com vetllar per la supervivència dels ous (si fos necessari fent torns de vetlla).

La Xarxa de Voluntaris per la Tortuga a Tarragona, va néixer a partir del 2014, quan dues tortugues van fer el niu a la Platja Llarga i a l’Arrabassada de Tarragona. Qualsevol persona pot esdevenir voluntària. Vols formar part del grup de voluntariat de la platja de Tamarit, La Mora i la Cala Jovera?

Observacions

Formem part de la Xarxa de Voluntariat per la Tortuga Marina juntament amb les entitats Gepec, GATA, la Plataforma Platja Llarga i l'Ajuntament de Tarragona. Estan planificades formacions inicials i al llarg de la temporada. Cal fer els seguiments durant l'estiu i fins a l'octubre, moment en el que podrien descloure els ous postos a finals d'agost.

Compartir: