T’apuntes a buscar ous de taurons i rajades?

Icona data

Activitat de llarga durada

Icona lloc

platges de Catalunya


Submon

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Ajuda'ns a trobar ous de tauró a la platja

No et perdis el nostre article per descobrir on trobar-los i com reconèixer-los, i participar així a “The Great Eggcase Hunt“, un projecte de ciència ciutadana de cerca, identificació i registre d’ous de taurons i ratlles, iniciat per @TheSharkTrust el 2003 @Sanamares, @lamnaassociacio i SUBMON col·laborem en l’elaboració d’una guia d’identificació d’ous de taurons i ratlles de la Mediterrània i l’Atlàntic espanyol.

Qualsevol persona hi pot participar!
Els ous poden trobar-se a qualsevol zona i a qualsevol època de l’any, així que aprofita les passejades per la platja o les sortides de busseig

Contribueix també a registrar els ous que trobis: d’aquesta manera ajudaràs a identificar les diferents espècies i entendre la seva presència i distribució a les nostres costes

Visita en aquest enllaç la nostra web per saber-ne més i trobar tots els enllaços per participar (link a la bio).

Per què serveix tenir un registre dels ous que apareixen a les nostres costes?
El fet d’identificar i registrar els ous que anem trobant a les platges ens ajuda a identificar les diferents espècies i entendre’n la presència i la distribució a les nostres costes. Aquesta informació, a més, es pot combinar amb una altra informació disponible i validar la presència d’aquestes espècies a les nostres aigües.

Qui hi pot participar?
Com que és un projecte de ciència ciutadana, qualsevol persona, independentment de la seva edat i formació, pot col·laborar en el projecte. Els ous, com hem explicat, es poden trobar a qualsevol platja ia qualsevol època de l’any, per la qual cosa es poden aprofitar les passejades per la platja o les sortides de busseig per intentar trobar-los.

Com hi pots participar?
Descarrega’t el nostre pòster en PDF per ajudar-te en la identificació i registra els ous que vagis trobant (actuals o antics) a la web de The Shark Trust: www.eggcase.org.

També pots enviar els teus registres (amb les mesures de l’ou i la zona de localització) al grup de Facebook de ciència ciutadana “Taurons i ratlles de la Mediterrània occidental” que gestionem conjuntament l’Associació Lamna i SUBMON, on et podem ajudar a identificar-lo. Tots els registres que obtinguem a través de la nostra pàgina seran també enviats a la base de dades de The Shark Trust.

Finalment, volem aprofitar per agrair a The Shark Trust la seva invitació a col·laborar en aquesta iniciativa, així com a Lamna i Sanamares per la col·laboració.

>>Descarregar la guia d’identificació d’ous de taurons i ratlles de la Mediterrània i Atlàntic espanyol

 

Compartir: