papallona Coure roent_CBMS

Seguiment de papallones a Catalunya

Icona data

dilluns 1 gener 00:00h - dimarts 31 desembre 00:00h

Icona lloc

Catalunya


Museu de Ciències Naturals de Granollers

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Participa al programa de seguiment de papallones de Catalunya a la temporada 2023!

El Catalan Butterfly Monitoring Scheme (CBMS) és el programa de seguiment de papallones diürnes que es fa a Catalunya des del 1994, basat en la ciència ciutadana.

Té com a objectiu conèixer amb precisió els canvis d’abundància de les papallones a partir de la repetició setmanal de censos visuals al llarg de transectes fixos, per tal de relacionar-los posteriorment amb diferents factors ambientals.

Es coordina des del Museu de Ciències Naturals de Granollers, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Voleu participar?
Com començar un nou itinerari
Abans que res heu de tenir en compte el compromís que significa fer un transsecte del CBMS. Perquè les dades que recolliu siguin d’utilitat cal que a) visiteu el vostre transsecte amb regularitat, perdent molt poques setmanes l’any (mai més de dues seguides) i b) continueu el transsecte com a mínim 5 temporades. Per més detalls consulteu la metodologia del project

Passos a seguir per donar d’alta un nou itinerari
* Poseu-vos en contacte amb els coordinadors del projecte per comunicar la vostra intenció de realitzar un itinerari i rebre les indicacions incials.
* Seleccioneu el vostre itinerari i definiu el traçat del les seccions. Normalment la primera temporada serveix per provar i ajustar el recorregut abans que es consideri definitiu. En aquesta primera etapa rebreu l’ajuda i consells dels coordinadors del projecte.
* Visiteu el transecte un cop a la setmana i ompliu les fitxes de camp amb les vostres observacions. Consulteu la metodologia del projecte. per a més detalls.
* En acabar la temporada envieu les vostres dades al coordinador del projecte per tal que aquestes siguin informatitzades i puguin ser analitzades conjuntament amb la resta.

 

Informeu-vos-en al web www.catalanbms.org i animeu-vos a fer un transsecte per a comptar papallones!

 

Compartir: