dijous 27 octubre 2022
10:00h fins 13:00h
Bassa de Can Dunyó
LLiçà d'Amunt
La restauració d'una bassa que ha generat un impacte positiu en la natura i en la societat. Vine a descobrir el projecte de custòdia i restauració de la bassa de Can Dunyó a Lliçà d'Amunt.
Can Dunyó és una finca en custòdia per la SCH. És, actualment, la zona humida mé s important del Vallès, punt de trobada d’ornitòlegs vallessans durant els períodes de migració. A una bona part de la finca hi trobem una gran bassa de laminació, creada el 2013. Juntament amb els terrenys que l’envolten configuren un seguit d’hàbitats seminaturals únics en aquesta comarca predominantment agrícola i urbana. Can Dunyó presenta una elevada complexitat tècnica: fluxos d’aigua difícils d’interpretar, presència d’espècies exòtiques invasores, entre d’altres. La complexitat tècnica més rellevant la social: interessos de les diverses tipologies d’usuaris de la finca (ornitòlegs, caçadors, pescadors, passejants, etc.), relacions amb la propietat (Ajuntament) i altres entitats del municipi, dificultats en establir grups estables de voluntariat, etc. Aquesta complexitat és proporcional, però, a les oportunitats de conservació d’espècies i hàbitats que presenta la finca.
Durant la visita coneixerem les actuacions que han realitzat des de la SCH per restaurar la bassa i el seu entorn, com esatan treballant per donar resposta als diferents interessos socials de l’espai i, per últim, com des de la SCH promoue la implicació ciutadana en els seus projectes mitjançant el voluntariat ambiental.
Inscripcions en aquest enllaç
Organitzen: Societat Catalana d’Herpetologia i XCN
La participació a la sortida és gratuïta, però cal confirmar assistència al formulari d’inscripció.
A cada sortida s’ofereix la possibilitat que els participants dinin plegats, promovent així un espai informal i complementari a la sortida per compartir experiències i teixir aliances. Podeu indicar al formulari d’inscripció si esteu interessats a dinar plegats.
Aquelles sortides on no es pugui arribar amb transport públic, els desplaçaments es fan de manera particular. Si algú no té cotxe particular o vol compatir-lo, que ho indiqui al formulari d’inscripció i des de l’organització ho tindrem en compte.
Aquesta sortida forma part del Cicle de Sortides Endinsem-nos al territori, organitzada per la Xarxa per a la Conservació de la Natura. Compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.
Compartir: