espigoladors

Vine a espigolar un camp!

Icona data

dimarts 1 gener

Icona lloc

Parc Agrari del Baix Llobregat


Espigoladors

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Collir fruites i verdures dels camps per donar visibilitat a les causes del malbaratament alimentari, evitar que es llencin aliments en perfecte estat i donar-los-hi una segona oportunitat. A la vegada realitzem una activitat en un entorn natural realitzant una acció social i treballant amb equip.

Saps quants litres d’aigua calen perquè creixi una poma?Has pensat mai tots els recursos que es desaprofiten si llencem menjar?Combatre el #malbaratamentalimentari també és lluitar per capgirar l’estat d’#emergènciaclimàtica.  Tots i totes podem fer del món un lloc més sostenible! #elmenjarnoesllença

A Espigoladors lluitem per l’aprofitament dels aliments a la vegada que empoderem persones en risc d’exclusió social d’una manera transformadora, participativa, inclusiva i sostenible. Som una organització sense ànim de lucre que actuem sobre tres reptes socials: desenvolupar un model replicable i transferible que impacti en la reducció del malbaratament alimentari, millorar l’accés a una alimentació adequada i generar noves oportunitats per a persones en risc d’exclusió social.

El nostre compromís amb els ODS
Les accions que impulsem des d’Espigoladors s’alineen amb alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), adoptats el 2015 per les Nacions Unides per eradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tots i totes com a part d’una nova agenda global de desenvolupament sostenible.

Economia circular
Al mateix temps, el model d’Espigoladors s’alinea amb els principis de l’economia circular, un nou canvi de paradigma que busca allargar la vida dels productes i maximitzar-ne l’ús, a la vegada que es redueix la generació de residus no aprofitables.

Espigolar era una activitat tradicional que es realitzava antigament als camps. Persones amb pocs recursos recollien als camps dels agricultors els excedents, com espigues de blat, fruits secs o olives, una vegada ja havien fet la collita. L’objectiu d’Espigoladors és fomentar aquesta activitat com a estratègia per reduir les pèrdues i el malbaratament alimentari, facilitar l’accés a una alimentació adequada per a tota la població i impulsar la transformació social.

Observacions

Som una empresa social que lluita contra el malbaratament alimentari mitjançant accions de sensibilització als camps de conreu. Espigolar es una activitat que antigament permetia a persones amb pocs recursos econòmics recollir les restes de les collites. Recuperem aquesta activitat posant-la en valor, canalitzant els productes obtinguts cap a entitats socials que les repartiran a col·lectius especialment vulnerables.

Compartir: