birder

Vols ser col·laborador/a del Seguiment d’Ocells Comuns de Catalunya?

Icona data

Activitat de llarga durada


Associació Institut Català d'Ornitologia (ICO)

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Vols participar al programa de seguiment d'ocells comuns de Catalunya? Consulta els itineraris que cal cobrir

Us compartim uns quants itineraris que, degut a la llarga cobertura històrica que han tingut, ens seria d’allò més útil tornar a cobrir. De totes maneres, si esteu interessats en qualsevol dels altres itineraris buits no dubteu a contactar-nos. Ho podeu fer via mail a socc.ico@gmail.com o via Whatsapp al 666 191 077. Moltes gràcies a tots per la vostra col•laboració.

 

El SOCC és el principal projecte de seguiment que actualment desenvolupa l’associació ICO.  El seu objectiu és determinar les tendències de les espècies d’ocells comuns i, a partir d’aquestes, generar indicadors ambientals. El projecte és possible gràcies a la participació de centenars d’ornitòlegs i ornitòlogues voluntaris.

El SOCC és un projecte científic iniciat l’any 2002 i fonamentat en la participació ciutadana. Des de fa anys la participació està situada al voltant de 220 persones col.laboradores i 300 itineraris actius.

Ser col·laborador del SOCC significa participar del principal projecte de seguiment d’ocells a Catalunya i a Europa. Per fer-ho, només cal que sàpigues identificar les espècies comunes de la zona on vols fer en cens i que disposis de 4 matins cada any, per fer censos d’unes 2 hores de durada.

Per fer-ho, només cal saber com es fa un cens, posar-se en contacte amb el seu coordinador i definir conjuntament l’itinerari de cens.

La metodologia de camp del SOCC consisteix bàsicament en identificar i comptar tots els ocells que es veuen al llarg d’un recorregut de 3 km. El SOCC es basa en el transecte com a mètode per censar els ocells. Durant el cens l’observador anota tots els ocells que va detectant, ja sigui visualment o auditivament, al llarg d’un itinerari de 3 km. Hi ha dues modalitats metodològiques, en funció de la complexitat de la informació que es recull: el SOCC estàndard i el SOCC ampliat.

itineraris SOCC
itineraris SOCC
itineraris SOCC
itineraris SOCC

Compartir: