Participa al Seguiment d’Amfibis Comuns de Catalunya (SACC)

Icona data

Activitat de llarga durada

Icona lloc

punts i cursos d'aigua de Catalunya

totes


Societat Catalana d'Herpetologia

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Vols ser voluntari/a del programa de seguiment d'amfibis comuns de Catalunya?

Aquest mes de març iniciem una prova pilot del nou projecte de ciència ciutadana: el Seguiment d’Amfibis Comuns de Catalunya (SACC).

És un projecte de monitoratge d’amfibis, mitjançant la participació ciutadana que aspira a estimar les tendències poblacionals de les espècies d’amfibis comunes a Catalunya.

PER QUÈ INICIEM AQUEST PROJECTE?

Una de les eines principals per la correcta gestió i conservació de la biodiversitat d’amfibis és tenir-ne un bon seguiment de les tendències poblacionals.

Disposar de bones dades, tant de les tendències com de l’estat dels seus hàbitats ens pot donar línies d’actuació prioritàries per salvaguardar la biodiversitat d’aquest grup.

Per tant, el SACC sorgeix de la necessitat de crear un marc de treball metodològicament sòlid per fer un seguiment de les poblacions d’amfibis i conèixer llurs tendències a mitjà i llarg termini, així com descriure el medi biòtic i abiòtic on es reprodueixen, en un marc de ciència ciutadana.

Necessitem persones voluntàries  que sapiguin identificar amfibis – organitzarem cursos de capacitació per al voluntariat- i que disposin de 4 nit a l’any per sortir a fer els censos.

Properes jornades formatives

  • Jornada formativa als voluntaris del SACC a Folgueroles 11 de març
  • Jornada formativa als voluntaris del SACC al Baix Penedès 18 març

Vols saber més informació?  Consulta en la pàgina web  i  inscriu-te en aquest enllaç

Compartir: