09/11/2023

Celebrem les Festes del Voluntariat Ambiental!

Cada Taula de Voluntariat tindrà la seva trobada anual per compartir i unir esforços entre les entitats i el voluntariat participant durant tot l’any en la millora i sensibilització ambiental dels espais naturals protegits de Catalunya.

El Dia Internacional del Voluntariat, 5 de desembre, s’apropa, i per commemorar-lo i posar en valor la tasca diària dels milers de voluntaris ambientals que col·laboren amb la conservació i millora dels espais naturals protegits, els propers 17 i 18 de novembre i 2 de desembre tindran lloc les Festes del Voluntariat Ambiental: jornades de retrobament d’entitats i persones voluntàries, jornades festives per reconèixer la tasca feta durant l’any i per compartir experiències, idees i propostes amb altres voluntàries de la mateixa zona.

Aquestes trobades estan obertes a totes les entitats i persones voluntàries vinculades a les taules. Us animem a consultar el programa de la festa que us quedi més aprop i a participar-hi!

Festa del Voluntariat Ambiental de Terres de l’Ebre – 18 de novembre

Festa del Voluntariat Ambiental de l’Empordà – 18 de novembre

Festa del Voluntariat Ambiental del Pirineu Occidental Català – 17 de novembre

Festa del Voluntariat Ambiental del Pirineu Oriental – 2 de desembre

Què són les taules de voluntariat?

Aquestes taules són els espais per garantir la participació ciutadana coordinada amb els òrgans gestors dels espais naturals protegits, així com una planificació d’accions del voluntariat coherents amb els objectius i les línies de gestió d’aquests espais, i fer seguiment de les actuacions relacionades amb el voluntariat previstes al Programa d’educació ambiental i voluntariat que tenen definits. La creació de les taules permet crear complicitats i sinergies, tal com mostra la gran participació d’entitats que ja s’hi han sumat a les 4 taules actives actualment:

Taula de Voluntariat Ambiental de Terres de l’Ebre

Taula de Voluntariat Ambiental dels ENPE de l’Empordà

Taula de Voluntariat Ambiental del Pirineu Occidental Català

Taula de Voluntariat Ambiental del Pirineu Oriental

Vols saber-ne més? Consulta la “Memòria d’activitats en el marc de les Taules de Voluntariat dels Espais Naturals Protegits 2022

Compartir: