24/10/2024

Cinema i medi ambient es retroben al Suncine

El dia 1 de novembre s’obre el teló de SUNCINE 2024, el Festival de Cinema de
Medi ambient.

“Cada pel·lícula, cada imatge, és una crida a l’acció, a l’esperança i al compromís per un món millor” explica el seu fundador Claudio Lauria.

“Perquè el cinema” – continua Jaume Gil, director del festival- “com a forma d’art, té el poder no només d’informar, sinó també d’inspirar i mobilitzar les persones perquè actuïn. SUNCINE no només és un espai per projectar històries, sinó també un fòrum per reflexionar sobre les solucions que podem adoptar com a ciutadans i societat global”.

Així de l’1 al 23 de novembre es podrà gaudir de pel·lícules de tot el món repartides en diferents seccions que aborden temes urgents com la crisi climàtica, la pèrdua de biodiversitat, la justícia ambiental i la sostenibilitat. Cadascuna d’elles ens convida a repensar la nostra relació amb la natura i a considerar quines accions podem prendre per assegurar un futur més just i habitable per a tothom.

El Festival de Cinema de Medi ambient ofereix un format multipantalla per arribar a un públic més ampli. La programació presencial a Calafell, Barcelona i Viladecans es veurà complementada amb les plataformes digitals com l’APP SUNCINE, Play RENFE, CaixaForum+, 3Cat, Xarxa+, i la televisió Betevé.

Assenyalem quatre propostes que no us podeu perdre, però atenció: el programa sencer és ple de joies! No deixeu de donar-hi una ullada amb calma, perquè val molt la pena!

Blue Carbon” revela el potencial del “carboni blau” que capturen els ecosistemes costaners per combatre el canvi climàtic, destacant la necessitat urgent de protegir i restaurar aquests ecosistemes. La pel·lícula mostra trobades impressionants amb la vida salvatge i herois locals de la conservació, oferint esperança en la lluita contra l’escalfament global.

El Riu Renascut: Durant dècades, el riu Besòs va ser poc més que una claveguera a cel obert. No obstant això, la construcció de depuradores als anys noranta va permetre millorar la qualitat de l’aigua i recuperar la vida al riu. Dolors Vinyoles investiga la recuperació d’espècies com l’anguila, mentre que Paco Torres estudia els ocells. Xavi Larruy ha registrat la presència de llúdrigues, tot i que el riu continua sent un entorn fràgil. Per la seva banda, Tomás Carrión treballa en la restauració de la biodiversitat al Besòs.

Sintròpica” és una aventura per la península Ibèrica per difondre una nova visió agrícola. Malgrat els grans desafiaments globals, la natura els servirà d’inspiració per recuperar el camí cap a la regeneració.

Being the Change al 85. Hi ha una edat a partir de la qual deixes de ser un activista pel canvi? Segons Helen Dew, no! De fet, l’activisme de la Helen no va començar fins que va tenir més de 60 anys. En aquell moment, va conèixer una dona que feia campanya per canviar el fràgil i problemàtic sistema financer global. Quan la Helen va comprendre quins eren els problemes, va adonar-se’n: “Ara sé què fer amb la meva vida.” Des de la producció de biochar per al seu compost fins a demanar a l’ajuntament local la creació d’un parc de sepultura natural, ha treballat incansablement de moltes maneres per contribuir a la seva comunitat i al planeta. Realment és Alguna Cosa Bonica per al Món!

Compartir: