13/05/2019

“Com afecta la Llei de Voluntariat a les entitats ambientals?” 23 de maig. En format webinar

La sessió se centrarà a entendre quina és l’aplicació de la llei en el camp específic de voluntariat ambiental i quines implicacions té per a les entitats d’aquest àmbit.

Aquesta normativa té per objecte fomentar, reconèixer, protegir i donar a conèixer l’associacionisme i el voluntariat com a agents de transformació social, i també preservar el model català de voluntariat i reconèixer les accions solidàries dutes a terme pels ciutadans de Catalunya.

Aquesta legislació és d’aplicació a les entitats sense afany de lucre d’àmbit català amb programes de voluntariat i, per tant, és important que tant les associacions com les fundacions coneguin quines són les principals obligacions que han de complir respecte al seu voluntariat. Farem un recull dels principals requisits que han de complir les entitats d’acord amb la llei.

 

PROGRAMA (consultar programa)

10:30 h – Presentació de la Jornada

10:40 h – Drets i deures de les entitats ambientals en la implementació de la llei 25/2015 del voluntariat i de foment de l’associacionisme

A càrrec de Marc Viñas, Subdirector General de Cooperació Social i Voluntariat
del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

11:10 h – Aplicació pràctica de la llei i incidència a les entitats ambientals i als seus projectes de conservació de la natura.
A càrrec de Glòria Arribas, coordinadora dels programes de foment de la participació i suport al voluntariat del Consorci del PN de la Serra de Collserola. Va ser coordinadora del projecte “Voluntaris de Collserola”. Membre de la Societat Catalana d’Educació Ambiental.

11:30 h – Torn obert de preguntes

12 h – Fi de la Jornada

 

És necessari confirmar assistència al webinar a través del formulari online

Dies previs a l’inici del webinar s’enviarà als assistents un email amb les instruccions per connectarse al webinar. Pel bon seguiment del webinar es recomana disposar d’una bona connexió a internet.

Per a més informació i consultes contacteu amb la Xarxa per a la Conservació de la Natura (asubirana@xct.cat o bé trucant al 93 886 61 35).

 

 

Organitza la Xarxa per a la Conservació de la Natura 

Amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya

Amb la col·laboració del Parc de Collserola i del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya

Compartir: