02/07/2021

I quan arriba la nit… sortim a fer voluntariat

Les nits d’estiu són famoses. Quan baixa el sol i la calor deixa d’apretar, s’obre un ventall de possibilitats. Fins i tot amb el voluntariat ambiental.

Et presentem tres propostes de voluntariat nocturn amb criatures de la nit: mamífers que volen, insectes que fan llum, i amfibis que canten!

1.Seguiment de ratpenats

Tu també pots col·laborar amb la recerca sobre els mamífers voladors, implicant-te amb aquest gran programa de ciència ciutadana: Ratpenats.org.

Pots iniciar-te participant en sortides i jornades divulgatives organitzades pel programa amb el Museu de Ciències Naturals de Granollers i un gran nombre d’entitats ambientals i col·locar caixes nius, fins a esdevenir tot una persona experta voluntària en ratpenats.  Busca la Nit dels ratpenats més popera a casa teva!

No et perdis aquest programa on la periodista Cori Calero explica com treballen científics i voluntaris pels ratpenats.

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/els-cientifics-fan-una-crida-a-ajudar-los-en-la-recerca-sobre-els-ratpenats/vid

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/els-cientifics-fan-una-crida-a-ajudar-los-en-la-recerca-sobre-els-ratpenats/video/6106372

2.Seguiment de cuques de llum

Un animal fascinant que ha patit una gran davallada causada per múltiples impactes ambientals: des d’ insecticides a espècies invasores. Per això cada observació és molt preuada. Et sumes al projecte Cuca de llum?

El cap de setmana del 3 i 4 de juliol es faran observacions massives amb motiu del Dia Mundial de les Cuques de llum, però pots aportar les troballes que hagis fet durant tot l’estiu,

3. Amfibis

Les entitats dedicades a l’herpetologia solen convocar-te al vespre…perquè és un gran moment per fer un seguiment de granotes, gripaus i salamandres…

Consulta les crides de la Societat Catalana d’Herpetologia, el Grup de Recerca de l’Escola de la Natura de Parets o altres entitats naturalistes preocupades per les poblacions d’amfibis.

Ah, i no et perdis els programes de l’Oxigenats!

Compartir: