15/05/2024

La Natura crida, i jo no hi vull faltar! Setmana de la Natura 2024

  • 15 dies on Catalunya s’omple d’activitats sense ànim de lucre, organitzades per col•lectius de tota mena, amb un objectiu comú: conservar la natura.
  • 15 dies per apropar-te a conèixer, estimar i passar a l’acció per la natura. Perquè la natura crida, i jo no hi vull faltar. I tu?

Del Dia Internacional de la Diversitat Biològica al Dia Mundial del Medi Ambient passant pel Dia europeu dels Parcs Naturals: 15 dies per apropar-te a conèixer, estimar i passar a l’acció per la natura.

Aquest any celebrem la 9a edició d’un dels majors esdeveniments d’implicació ciutadana en el medi ambient de Catalunya:la Setmana de la Natura.

Ja pots remenar el mapa de la  web on trobaràs més de 500 activitats per apropar-te a conèixer i passar a l’acció per la natura.

Totes aquestes activitats són possibles gràcies de les prop de 300 organitzacions que sumen forces per la Setmana de la Natura: entitats ambientals, parcs naturals, biblioteques, museus, escoles, administracions o empreses!  Han preparat per a tu sortides de descoberta, jornades de voluntariat ambiental, anellaments d’ocells, xerrades, cursos, tallers, exposicions, concursos…

#ConnectemLaNatura, la temàtica de la 9a edició de la Setmana Natura
Tenir hàbitats cada cop més fragmentats posa les coses molt difícils a totes aquelles espècies que, a causa del canvi climàtic, s’estan desplaçant per buscar les condicions ambientals on poder viure.

A més, els hàbitats aïllats, encara que siguin de qualitat, no poden ser funcionals. Si aquests estan interconnectats, aconseguim mantenir àrees vitals per a moltes espècies, el proveïment de serveis ambientals (essencials per a la nostra supervivència!) i fem que els processos ecològics que hi tenen lloc puguin continuar. Per això és importantíssim passar a l’acció i connectar la Natura!

I tu, connectes amb la natura?

La Setmana de la Natura és organitzada per la Xarxa per a la Conservació de la Natura i compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Compartir:

Compartir: