17/03/2022

La Setmana de la Natura 2022 ens recorda que tenim “només un planeta”

Setmana Natura 22

Aquesta primavera celebrem la natura, novament, entre el dia mundial de la Biodiversitat (22 de maig) i el dia mundial del Medi Ambient (5 de juny), gràcies als centenars d’activitats promogudes amb la Setmana de la Natura.

La Terra és un planeta únic, la seva naturalesa física i biològica és la que fa possible la vida, també la nostra, la de l’espècie humana. “Només un planeta” és precisament el lema d’aquesta edició de la Setmana de la Natura. Es remet al lema del Dia Mundial del Medi ambient, que, al seu torn, recupera el títol del primer dia del Medi Ambient, instaurat fa exactament 50 anys. I ens recorda que “la ment humana no té límits. Però el planeta sí. Hem creat tant. Però sovint a costa de la natura. I no podem seguir pel camí dels danys irreversibles al medi ambient”.

Celebrar la natura, descobrir la seva riquesa i la seva bellesa, però també les seves amenaces, i actuar per la seva protecció seran, com sempre, els subjecte de les accions a les quals es pot participar durant la Setmana de la Natura, i que es poden interpretar des de la ciència, l’art o el voluntariat ambiental.

Catalunya, que forma part d’un dels 34 territoris amb més biodiversitat del planeta, és també un dels que tenen un més grau d’amenaça. Si en vols saber més, llegeix i comparteix la notícia “Si la biodiversitat entra en crisi, la nostra salut i la vida tal com la coneixem també

Les entitats, associacions ambientals, veïnals, juvenils o de qualsevol àmbit, escoles, universitats, museus, ajuntaments, i col·lectius que es vulguin implicar en la natura, ja podeu inscriure ara les vostres propostes per la natura #forNature.

A partir del 22 de maig, tots plegats, lluint el ja tradicional braçalet verd #SetmanaNatura, celebrarem la natura tot reivindicant la seva protecció, perquè tenim “un sol planeta” i “una sola salut”. #onlyoneplanet #onehealth

Informació pràctica

– Si formes part d’una entitat ambiental, organitza una o més activitats entre el 22 de maig i el 5 de juny! Un cop l’hagis organitzat, pots publicar-la al web setmananatura.cat a través d’aquest enllaç. Des de SN t’ajudaran a arribar a més persones i rebràs els braçalets #setmananatura per repartir entre els participants de l’activitat.

– Estigues atent/a als canals de Setmana Natura! A partir de la setmana vinent es farà public el podcast Setmana Natura on s’entrevistarà cada setmana entitats ambientals d’arreu de Catalunya i es conversarà sobre els principals reptes que afronta la natura a casa nostra.

Per no perdre’t res, t’animem a seguir la Setmana de la Natura a xarxes socials:
Instagram Twitter Facebook

Compartir: