31/01/2022

Més de 350 nous voluntaris i voluntàries ambientals per la biodiversitat urbana a Barcelona

281 persones s’han implicat en la millora de la biodiversitat en la ciutat de Barcelona, a través de 13 accions de voluntariat ambiental en diferents indrets de la ciutat. Ha estat en el marc del projecte Voluntariat ambiental per la Biodiversitat Urbana del Pla Clima de Barcelona. S’hi han sumat, a més a més, més de 100 de alumnes d’escoles i instituts que han realitzat diverses actuacions en espais verds urbans.

Per a alguns ha estat una primera aproximació al que és i representa la natura urbana, per a d’altres, un pas més en la seva aportació a la biodiversitat dintre de les ciutats.

Els jardins de Torre Jussana compten ara més espècies aromàtiques mediterrànies que atrauran papallones i pol·linitzadors, i els ocells han trobat caixes niu i aliments en menjadores.

Al Bosc de Turull s’ha extret espècies invasores, mentre que s’han plantat arbustos i arbres autòctons que a poc a poc transformaran del jardí mixt a un turó de vegetació mediterrània, on les aus i els insectes estan afavorits.

El Jardí del Silenci, al barri de Gràcia, és un espai molt viu on el veïnat cuida de plantes de tota mena: amb el projecte s’ha insistit en les menjadores i caixes niu per les aus i en la recomanació de donar més espai a les plantes autòctones, especialment aromàtiques.

També s’han realitzat xerrades on s’ha donat a conèixer les aus migratòries al món i al seu pas per la ciutat o la relació entre aiguamolls i zones humides i àrees urbanes.

El projecte ha estat realitzat per l’agrupació entre SEO Birdlife, Depana i la XCN, alineat en necessitat ambiental de recuperar, protegir i restaurar la natura dintre de les ciutats, com a estratègia per la lluita contra el canvi climàtic, contra la pèrdua de biodiversitat i per la qualitat ambiental urbana i la salut dels habitants de la ciutat. I de caminar cap aquest objectiu amb la implicació de la ciutadania, formada i activa gràcies al voluntariat ambiental amb entitats ambientals.

Compartir: