22/04/2021

Més de 450 accions de retirada de residus del 7 al 9 de maig al Let’s clean up!

Cada dia menys persones entenen perquè el medi natural ha d’estar envaït per envasos, plàstics, tovalloletes, burilles i objectes varis.  Per què insistim en un mercat saturat de productes i envoltoris, que contaminen en produir-se i contaminen un cop fets servir. Per què insistim en un model de gestió de residus ineficients. I per què la societat llença missatges contradictoris sobre com han de ser els nostre hàbits, mentre posa a la venda més i més productes que ni la persona més ben recicladora podria gestionar bé mai….

Tot comença, de vegades, farts de veure la enèsima llauna a  la vora del camí per on passegem, que ens impulsa a ajupir-nos i treure-la del mig. I acaba esdevenint un moviment massiu, de persones que s’organitzen en grups d’amics, famílies, escoles, i associacions, ambientals o no, per fer recollides de residus. 

Les més de 450 accions programades pel Let’s Clen Up del 7 al 9 de maig, semblen revelar que la gent, conscienciada, ja ho està. 

I les administracions? Com regulen el mercat i gestió dels residus? Com posen fre a la producció?

Participa enguany en Let’s Clean Up Cat, amb el desig que la neteja sigui el primer pas vers un canvi de model, que tu també pots  exigir sumant-te a la pressió de les entitats ambientals 

Compartir: