13/10/2021

Quan planifiques el teu Nadal?

Regals de Nadal Solidaris amb la natura_Donant ambiental

Hi ha persones realment metòdiques que tanquen les agendes i tot el que han de fer amb molta antelació, mentre d’altres escuren el temps fins a l’últim moment.

No pretenem posar presses a ningú, però sí que volem recordar-vos que, per aconseguir passar les festes ajudant la natura, és interessant tenir alguna informació amb temps, atès que les opcions d’un Nadal proper a les entitats ambientals estan fora del circuit comercial convencional.

Ara que falten 10 setmanes per Nadal, us deixem 4 inspiracions per regals que poden tenir un impacte positiu no només per qui els rep, sinó per la natura en general.

1. Alimentació i higiene

Per preparar el teu menú pots emprar productes conreats en espais de custòdia agrària, és a dir amb un model d’agricultura que també treballa per la conservació, situació que, compte, no passa sempre. Arròs de Riet Vell, Oli “Salvatge” de Les Garrigues, melmelades de Can Moragues de La Selva o cervesa Les Clandestines del Gaià, entre d’altres.

La venda d’aquests productes es reverteix completament en la conservació.

Pots trobar productes alimentaris o sabons per fer regals tot ajudant la natura.

2.Tèxtil

Regalant una samarreta, una bossa o un buff d’una entitat ambiental contribueixes directament a fer possible els projectes de conservació que du a terme.

Sempre es tracta de produccions limitades amb dissenys exclusius que van canviant. Corriol, granotes, cetacis…. quin projecte vols sostenir?

Escriu a la teva ONG o consulta la seva web per saber com aconseguir una samarreta.

3.Experiències amb les ONG ambientals

Algunes entitats organitzen experiències per conèixer el territori que estan conservant i aprofundir en com ho estan fent.

Vols saber-ne més? Escriu-nos a info@voluntariatabiental.cat.

4.Organitza la teva campanya de donacions

El dimarts de les donacions o Giving Tuesday, és el 30 de novembre: què et semblaria organitzar una recollida de fons solidària per a l’entitat amb qui col·labores amb motiu d’aquell dia.

Si ets d’aquelles persones als qui els agrada muntar coses, perquè no fer una col·lecta amb un esdeveniment nadalenc solidari amb la natura: concert, berenar, paella, partit de futbol o mercat de segona ma….

O si no saps que respondre quan et pregunten “què vols de regal”, com et faria sentir demanar un regal solidari en forma de donació, en motiu del teu aniversari o com a regal de Nadal.

Recorda que a través de Donant ambiental pots fer les teves donacions a les ONG ambientals que actuen per la conservació de la natura a Catalunya.

Donant ambiental
Donant ambiental

Si vols més informació sobre els productes contacta directament amb les entitats, o escriu-nos a info@voluntariatambiental si necessites ajuda.  

Compartir: