12/06/2019

Voluntariat a la platja: inscripcions obertes per a les jornades #PlatjaNeta

marine litter

El projecte Platja Neta proposa 3 sortides formatives aquest juliol per als voluntaris i voluntàries ambientals que vulguin aportar les dades dels residus recollits a recerca científica.

Les jornades estan dirigides als grups de voluntariat que realitzen periòdicament neteges de platges  o a persones que estiguin pensant crear un grup. Les seves accions ajuden normalment a lluitar contra els residus al litoral i al mar netejant les platges. Però a més a més poden contribuir a l’elaboració d’informes i aconseguir incidir en les polítiques de protecció del mar, si faciliten les dades de les seves neteges.

Per això Platja Neta organitza 3 sessions, teòrico pràctiques:

  • a la Platja de Fenals, a Lloret de mar, en col·laboració amb Xatrac La Casa del Mar, el 3 de juliol
  • a la Platja de l’Eucaliptus, al Delta de l’Ebre, en col·laboració amb MónNatura Delta,  el 6 de juliol
  • a la platja de Castelldefels, en col·laboració amb la Fundació Rezero, el 25 de juliol

Durant les jornades s’explicarà en què consisteix el protocol i la importància de reportar les dades sobre els plàstics i altres residus que trobem quan sortim a fer una neteja de residus amb el nostre grup de voluntariat.

S’explicarà com cal omplir les fitxes i on s’han d’enviar, a través d’una sessió teòrica i una recollida a la platja.

Platja Neta és un projecte de la Xarxa per la Conservació de la Natura, ecounion i Surfrider, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat que té, d’una banda, l’objectiu divulgatiu de formar persones sobre la realitat i els orígens de la problemàtica dels residus al mar, i de l’altra, l’objectiu pràctic d’obtenir dades per ajudar a les institucions científiques a fer informes amb dades reals que ajudin a desenvolupar polítiques públiques que protegeixin els ecosistemes.

Per inscriure’s a les jornades  cal enviar un missatge a comunicacio@xvac.cat.

platja neta (1)
platja neta (1)

Compartir: