21/04/2023

3 mostres i 3 cicles per aprendre sobre medi ambient

El viatge del Ròdol

Exposició itinerant centrada en descoberta dels valors i espais naturals del riu Gaià que visitarà prop de 15 municipis de la conca del Gaià i espais naturals associats. fins al juny de 2023.

Es complementa amb activitats de voluntariat ambiental . Fins al 23 d’abril es pot visitar la mostra a Rodonyà, a la sala d’exposicions del Castell, i seguidament es podrà visitar a Renau.

Costa Esbravada

Visita l`exposició Costa Esbravada que mostra les destrosses perpetrades per un model d’urbanisme desaforat en el paisatge del litoral gironí. Del 5 al 28 d’abril al Centre Cultural La Mercè a Girona.

Menja, actua, impacta

Vivim una emergència climàtica, social i sanitària que posen en perill el present i la vida futura. L’exposició organitzada per Fundesplai convida a mobilitzar-nos i comprometre’ns per millorar les opcions alimentàries com a palanca de canvi cap a un demà més saludable, just i sostenible.

L’exposició MENJA ACTUA IMPACTA és una experiència immersiva, innovadora i provocativa. Una forma única de veure i viure l’alimentació sostenible i saludable que  no deixa indiferent.

Es pot visitar individualmente, en grup o en família i gaudir de les visites guiades i de les activitats paral·leles, a l’Edifici Sostenible Centre Esplai a El Prat de Llobregat, en horari de dimecres a diumenge i festius de 10 a 20 h i dilluns i dimarts de 10 a 14 h.

Endinsem-nos al territori

Saber que a Catalunya hi ha persones que s’organitzen en associacions per conservar la natura, és il·lusionant. Conèixer com s’ho han fet i visitar aquests espais pot ser una experiència inspiradora per a entitats, voluntaris, i persones de tota mena que estiguin pensant fer el pas per la conservació de la natura de forma activa. És el teu cas?

Les visites tècniques gratuïtes que organitza la XCN amb la nova edició del cicle “Endinsa’t al Territori” ja estan preparades, i ja t’hi pots apuntar. Ja pots guardar-les a l’agenda per als propers mesos

Viu la natura a Girona

Descobreix la natura a Girona celebrant els 10 anys de La Sorellona amb un cicle de sortides del 15 d’abril al 14 d’octubre.

En són protagonistes Girona i la natura, amb les aus i els peixos que viuen a la riba del riu Ter; les papallones, rèptils, amfibis i els mamífers que s’amaguen a la Vall de Sant Daniel; les abelles i les orquídies al turó de les Pedreres i fins i tot els fòssils del Barri Vell.

Amb gust de natura, al Baix Penedès

Cusòdia Baix Penedès i el Gevèn et porten a conèixer la biodiversitat de les finques agrícoles amb el cicle Amb gust de natura. i conèixer com es treballa per la seva protecció des de la custòdia agrària.

Compartir: