25/01/2019

26 de gener: Dia Internacional de l’Educació Ambiental

26 de gener Dia Internacional de l'Educació Ambiental

Per implicar-nos i revertir els problemes ambientals de la nostra societat primer els hem de conèixer. Aquest és l’objectiu de l’Educació Ambiental: donar les eines, tant a infants com a adults, per entendre com és el nostre medi ambient i què el perjudica.

El dissabte 26 de gener es celebra a nivell mundial el Dia de l’Educació Ambiental, amb origen al 1975, coincidint amb el Seminari Internacional d’Educació Ambiental de Belgrado, on experts de més de 70 països van establir els principis de l’Educació Ambiental recollit en el document “Carta de Belgrado”.

Aquesta disciplina s’estudia des de la Societat Catalana d’Educació Ambiental, que reuneix un programa d’activitats per aquest cap de setmana del 25 al 27 de gener. Podeu consultar aquí totes les activitats.

Durant aquests dies es podrà aprendre sobre temàtiques ambientals per tot el territori català, realitzant jocs a l’entorn de Collserola, amb una ecogimcana al Delta de l’Ebre, assistint a una jornada sobre aigua, educació i comunitat a Flix, sobre energies renovables a Vic, o sobre Ciutats i Pobles en Transició a Barcelona, entre moltes d’altres. Però també és una oportunitat per implicar-se amb el medi ambient, amb accions que inclouen una part educativa i una de voluntariat.

Tot seguit us fem un recull d’on podeu implicar-vos:

 

Dissabte 26 de gener

L’Aula Ambiental del Bosc de Turull us convida a participar a una jornada de prevenció i control de la plaga de la Processionària del pi. Es coneixerà què és, quin és el seu cicle de vida, com ens afecta i quins mètodes de control existeixen. Finalment hi haurà un pica-pica d’agraïment.

És una activitat gratuïta, però cal inscripció a aula@boscturull.cat / 932133945

La Sorellona organitza una jornada formativa i voluntària per crear una nova bassa temporal a la finca en custòdia de Mas Ascarnó, per tal d’augmentar el número d’hàbitats aquàtics per amfibis i invertebrats que necessiten d’aquest espai per la seva reproducció. També s’extreurà vegetació al·lòctona per millorar l’espai de la finca.

És una activitat gratuïta, però cal inscripció a voluntariat@sorellona.org

 

Diumenge 27 de gener

El GEPEC us convida a conèixer l’entorn natural de l’Argilaga, des de la diversitat botànica fins als rastres de fauna gràcies a les càmeres de fototrampeig. També es praticaran tècniques de regeneració de l’alzinar, com la neteja i poda d’arbres, l’expulsió d’espècies competidores i la consolidació del substrat arbustiu amb tècniques de propagació d’aladerns o marfulls.

La data límit d’inscripció és el 25 de gener a secretaria@gepec.cat / 977331142

Compartir: