Observatori Natura

Atles de mamífers de Catalunya: es busquen persones voluntàries

Icona data

diumenge 20 març 00:00h - dijous 30 juny 00:00h

Icona lloc

totes


Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Vols col·laborar com a biofollower a la creació de l'Atlas de mamífers de Catalunya?

T’imagines poder col·laborar en l’elaboració del primer Atles de mamífers de Catalunya?

Doncs és moment de passar a l’acció Naturalistes, BioFollower i NaturLovers varis. Tal com en el 3r Atles d’ocells nidificants, la vostra participació és fonamental!!

A Catalunya, milers de persones es dediquen al seguiment de la natura. Les dades que recullen des de fa anys han fet possible analitzar els canvis en les tendències de biodiversitat a Catalunya i publicar l’informe Estat de la Natura 2020.D’aquí neix #biofollower, una campanya que vol romandre en el temps i que té per objectiu fer visible i posar en valor la feina d’aquestes persones professionals o voluntàries que dediquen part de la seva vida a seguir la biodiversitat. Sense elles, l’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat no seria possible. Un #biofollower és una persona que sap més d’espècies animals o vegetals que de personatges de Netflix, que coneix més cants o rastres que influencers de les xarxes socials i que gaudeix connectant amb la natura d’una manera encomanadissa! Ets una d’elles?

L’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat impulsa l’Atles dels mamífers de Catalunya, sota l’empara de la Generalitat de Catalunya i diverses institucions científiques del país.

Si et motiva l’estudi dels mamífers i disposes d’una mica de temps per involucrar-t’hi, la teva implicació serà molt valuosa per conèixer la distribució de totes les espècies de mamífers salvatges que habiten a Catalunya. Ara pots participar en aquest projecte científic d’interès general per a la planificació i gestió de la fauna i del territori.

Si t’interessa participar-hi, abans de començar rebràs una formació experta gratuïta sobre els diferents mètodes de seguiment de les espècies que es faran servir per obtenir-ne les dades. Donarem prioritat a les persones que disposin de càmeres de parament fotogràfic i vehicle particular, però si no en disposes i vols treballar amb un grup que sí que en disposi, també tens lloc en aquest projecte. L’inici del seguiment d’espècies terrestres serà la primavera de 2022, mentre que el seguiment de les marines encara està per determinar. La col·laboració de moltes persones repartides sistemàticament pel territori permetrà elaborar els mapes de distribució de totes les espècies de mamífers. Està previst publicar tota la informació recollida en forma de llibre.

En el protocol de camp trobareu totes les característiques de cada tipus de seguiment per a les espècies terrestres. Et recomanem que te’l llegeixis amb calma abans de formalitzar la teva participació. Aquí sota tens un breu resum de les coses que cal tenir en compte per participar-hi:

 

Si vols participar inscriu-te en aquest formulari

 

 

Compartir: