01/03/2019

Ajuda a conservar la tortuga d’estany i les zones humides

Aquesta primavera, la Fundació Emys i Limnos engeguen un projecte conjunt per tal d’implicar la ciutadania en el coneixement i la conservació dels ecosistemes aquàtics i la tortuga d’estany, a partir del treball voluntari i de l’aprenentatge continuat en l’acció.

Generar un vincle amb la natura a diferents edats és un dels objectius d’aquest projecte, que a més cerca millorar l’hàbitat de les poblacions de tortuga a través de l’acció voluntària, especialment de l’espècie Emys orbicularis (tortuga d’estany), i el seu hàbitat.

En total hi ha programades 11 actuacions en cap de setmana entre març i juliol 2019 a diferents municipis de les comarques gironines, com per exemple Riudarenes, Banyoles o Caldes de Malavella.

Es podrà conèixer l’estat de la tortuga d’estany, les característiques de l’espècie, el seu hàbitat i com millorar-lo, de la mà de les formacions prèvies a les actuacions de voluntariat. Aquestes seran, per exemple, la neteja de recs, la creació d’una bassa temporal, l’observació i monitoratge de tortuges o la creació de refugis per herpetofauna (amfibis i rèptils).

Les actuacions són gratuïtes i obertes a tots els públics i, a més, s’oferirà un refrigeri a totes les persones voluntàries que ajudin en la  millora de l’hàbitat de la tortuga d’estany.

Per poder participar és necessària inscripció prèvia.

Per més informació es pot contactar amb la Fundació emys al 972 16 49 57 o escriure a info@fundacioemys.org

Calendari d’activitats

Neteja de regs i creació de refugis per l’herpetofauna, dissabte 9 de març a Riudarenes.

Creació de basses i refugis per l’herpetofauna, diumenge 7 d’abril a Sils.

Visita al centre de reproducció de tortugues, diumenge 5 de maig a l’Albera.

Compartir: