12/11/2021

Comunitats circulars: les que posaran fi a l’era dels residus

ewwr

Aquest any la Setmana Europea per la Prevenció dels Residus, que se celebra del 20 al 28 de novembre,  posa el focus en la comunitat.

La humanitat viu en comunitat, la societat són comunitats, la natura és comunitat. I la problemàtica mundial dels residus comença, pot ser, pel fet de considerar els residus alguna cosa aliena a la comunitat. Pot ser, fins i tot, anomenar “residu” a allò que no ho és, ja que, a la natura, de fet, de residus no n’existeixen. Al cicle de la matèria, al cicle de la natura, res no queda fora.

Així la col·laboració, la solidaritat, la compartició, esdevenen elements tant o més importants que el reciclatge o l’economia per assolir una societat circular, o en el concepte de residu, ni existeix.

Compostar, reparar, comprar de segona mà i a granel, són accions més transformadores que tenir 5 cubells per a les escombraries a la cuina o contenidors cada 100 m de carrer.

Consulta les conferències, xerrades i accions de voluntariat programades aquesta setmana i comparteix els materials per engrescar cap al canvi de model, i poder finalment posar fi a l’era dels residus!

.

Compartir: