18/07/2022

5 propostes de natura i cultura per a les tardes d’estiu

Descobreix 5 propostes culturals per connectar amb la natura que les entitats ambientals ens plantegen aquests mesos de calor.

Menja, actua, impacta

Vivim una emergència climàtica, social i sanitària que posen en perill el present i la vida futura. L’exposició organitzada per Fundesplai convida a mobilitzar-nos i comprometre’ns per millorar les opcions alimentàries com a palanca de canvi cap a un demà més saludable, just i sostenible.

L’exposició MENJA ACTUA IMPACTA és una experiència immersiva, innovadora i provocativa. Una forma única de veure i viure l’alimentació sostenible i saludable que  no deixa indiferent.

Es pot visitar individualmente, en grup o en família i gaudir de les visites guiades i de les activitats paral·leles, a l’Edifici Sostenible Centre Esplai a El Prat de Llobregat, en horari de dimecres a diumenge i festius de 10 a 20 h i dilluns i dimarts de 10 a 14 h.

Les veus del Riu

Elaborada per l’Associació l’Aube la mostra  “Les Veus del Riu” recupera la memòria històrica vinculada al riu Ebre. Posa en evidència que el riu que veiem avui no és  igual al que van viure  els habitants de la Ribera d’Ebre anys enrera, i vol incidir en la relació entre societat i riu. Un recull de fotografies,  testimonis generacionals que identifiquen també espais fluvials de la Batalla de l’Ebre i objectes relacionats amb elements del riu permet observar els  canvis que el riu ha patit amb els anys.

La mostra es va inaugurar el 9 de juliol a les 19h al Casal Municipal d’Ascó, i recorrerà totes les poblacions de la Ribera d’Ebre i es complementa amb sessions formatives per afavorir la participació i l’aprenentatge intergeneracional.

La mostra és fruit de la col·laboració de l’Associació L’Aube amb els arxius històrics, alumnat d’ESO que ha  recopilat testimonis directes i vivències a partir de gravacions a familiars o persones d’edat avançada del seu entorn,d’ Ascó Televisió, l’Associació  Lo Llaüt i el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) que ha aportat la visió de les veus literàries del riu, amb fragments de textos d’autors de les Terres de l’Ebre que fan referència al riu.

Eixida, música per la natura

La Masia de Can Moragues a Riudarenes acull durant l’estiu el cicle de concerts Eixida

L’objectiu d’aquest cicle de concerts és recaptar fons per tirar endavant diferents accions de conservació de la natura per seguir amb la tasca de conservar la biodiversitat a la Selva que du a terme la Fundació Emys, mentre s’ofereix la possibilitat de gaudir de vetllades d’estiu amb música a l’aire lliure .

El primer divendres de mes de juny a setembre es pot gaudir de les actuacions   de

  • 4 de juny: JO JET I MARIA RIBOT
  • 1 de juliol : EL PONY PISADOR
  • 5 d’agost: ALÉRGICAS AL POLEN + NORIKO & FERRI
  • 2 de setembre: JOAN COLOMO

Més informació i entrades en aquest enllaç

Poesia a Mas Pitoia

Vespres a Pitoia és un cicle d’activitats on la cultura i la natura es troben per fer-nos gaudir d’un paisatge únic a la Reserva Natural de Sebes

En aquesta ocasió, el Grup Natura Freixe proposa gaudir de música i poesia de la mà de Maria Bagés i Sisco Fernández, amb un recull de poemes de nèixer, de crèixer i també de morir acompanyats per música de guitarra . I tot això, entre aiguamolls i oliveres centenàries, un entorn incomparable com és el Mas de Pitoia a la Reserva Natural de Sebes

El preu de l’entrada és de 5 euros i inclou una consumició. La pots comprar amb antelació en aquest enllaç o el mateix dia a la taquilla.

Cinemar a LLançà

L’associació Som Mar de Llançà i els Amics del Cineforum promouen un cicle de cinema dedicat al mar i la pesca tradicional.

El cicle, que té lloc a LLançà del 7 de juliol al 15 de setembre,  inclou la projecció de 7 documentals i pel·lícules i de la conversa amb alguns dels seus protagonistes, per  comentar impressions i compartir experiències.

Dijous 21 de juliol a les 18 h es projecta Aqua, i  es farà un col•loqui sobre els Beneficis de l’aigua per a la salut, amb Pascale d’Erm, directora del documental; Nury Segura, del CAP de Llançà; Xènia Ros, presidenta de l’associació Som Mar; Eva Fontdecaba, metgessa i coordinadora de la Recepta Blava a Roses, i Josep Lloret, biòleg marí a la Càtedra d’Oceans. 

Compartir: