21/05/2021

Primavera d’art i natura

L’eclosió de la primavera activa la vida a la natura, i també la creativitat humana.

I potser per això se’ns obre una agenda completa d’esdeveniments artístics i culturals relacionats amb la natura i el medi ambient. Ho recull la implicació de les biblioteques en la Setmana Natura.

I també la mateixa proposta catalana per a la Biennal de Venècia, coordinada per Olga Subirós, és un exercici que relaciona els models urbanístic amb la qualitat de l’aire, n’analitza els seus efectes nocius i planteja propostes per combatre-la. La proposta AIRE/ARIA/AIR fa una crida perquè els arquitectes i les arquitectes entengui el paper que juguen en la crisi climàtica i entomin el repte.

Plantejant per exemple noves formes de pensar i cartografiar les ciutats tenint en compte dades com la contaminació atmosfèrica, lumínica, acústica, i, perquè no, la biodiversitat urbana.

Llibre i debat: Si el cel es tornés vermell

La periodista Cori Calero presenta el llibre “Si el cel es tornés vermell. El canvi climàtic, conèixer-lo per combatre’l”, en tres jornades:

* el 22 de maig amb una conversa amb Damià Sánchez de l’Associació Trenca a l’Hípica Alcoletge a Lleida

* el 4 de juny amb una conversa amb Margarida Feliu, de la Societat Catalana d’Educació Ambiental, al Bosc de Turull de Barcelona

* el 5 de juny amb una conversa amb Pere Josep Jiménez de l’Associació L’Aube al Passeig Fluvial de l’Ebre a Mora la Nova.

Música i Natura


Amb l’Adenc a l’Ateneu Candela de Terrassa

Un esdeveniment impulsat des de l’associació Adenc per la Setmana de la Natura. Dimecres 2 de juny passejada Art i Natura i Concert Solidari als espais verds de la ciutat de Terrassa, durant la Setmana de la Natura. Una passejada amb una visió del paisatge més artística i creativa, de la mà de Rosanna Fontanet, pintora membre del col·lectiu Filagarsa i del grup d’Art i Natura de l’ADENC.
Conclourà amb el concert solidari a càrrec dels grups Ominira, Climate Sessions i Alícia Rey i La Pau.

Amb la Fundació Emys a la Masia Can Moragues
El cicle Eixida portarà concerts per la natura, cada primer divendres de mes, de juny a setembre a la Masia Can Moragues, a Riudarenes. Amb Joan Garriga, Àlex Serra, River Omelet i Pau Riba


Cinema: cinema ambiental al Festival Docs

Es destaquen algunes propostes ambientals en la programació del Docs d’enguany
* Playing with Sharks, documental sobre la vida de Valerie Taylor, pionera del submarinisme, amant dels taurons, experta fotògrafa i lluitadora incansable per la conservació marina.
Es pot veure a Filmin fins al 30 de maig.

Timing the Garden
Et vendries un arbre centenari plantat per la teva besàvia? A quin preu? Una increïble història sobre l’antropocentrisme, l’abús de poder i el canvi climàtic.Es pot veure a Filmin fins al 30 de maig.

Cicle Desperta Natura amb l’Associació Animal Latitude

Projecte impulsat per l’associació Animal Latitude que busca despertar les emocions i la creativitat artístiques per mitjà de la descoberta de l’entorn. ‘Desperta! Art i Natura‘ té el propòsit de traslladar l’educació ambiental a un vessant més artística per tal de recuperar els lligams amb l’entorn i promoure el benestar físic i psíquic de les persones.

Compartir: