13/01/2023

Agenda ambiental

Les entitats ambientals van presentant les seves agendes de 2023 plenes de crides de voluntariat amb les que seguir implementant els seus projectes de conservació de la natura. Esteu alerta de les seves actualitzacions per no perdre-us les propostes!

A més a més, Gener Febrer i Març ens conviden, cada any, a posar l’atenció en alguns temes específics, com 

Fins al 23 de gener, els censos d’aus hivernants

Amb Limnos a l’estany de Banyoles, amb la Fundació Emys a l’Estany de Sils, amb l’Apnae als Aiguamolls de l’Empordà o a Solsona amb el Grup de Natura del Solsonès, entre d’altres. Fins al 23 de gener pots trobar alguna crida.

El 26 de gener, Dia Mundial de l’Educació Ambiental

Les persones sense coneixer el lloc on viuen, estan destinades al desastre. Així que, com podem fer per a que l’educació ambiental tingui en la societat el paper principal que ha de tenir. 

Exerceix-la, exigeix-la, difont-la!   No pot existir  educació si no hi ha educació ambiental.

El cens d’ocells de jardins

Pots ajudar la comunitat científica a comprendre quan i per què els ocells visiten els jardins i altres petits espais verds dels pobles i ciutats de Catalunya. A finals de mes reporta a Ocells dels Jardins els ocells que veus a casa o al jardí més proper.  

El 2 de febrer, Dia Mundial de les Zones Humides

És el moment de l’any de posar en valors aquests espais naturals. És hora de restaurar-los! Aquest és el missatge d’enguany. Consulta els materials proposats per Ramsar per difondre el valor d’aquets espais. I sobre tot , no et perdis les agendes de les entitats ambientals i els parcs naturals . 

El 10 de febrer, Dia Mundial dels Llegums

Possiblement, l’aliment més valuós: per les persones i pel medi ambient. Ja sabem que no podem parlar de salvar el medi ambient sense fer front al gran repte de reconduir els grans errors del sistema agroalimentari del segle XX. I per fer això necessitarem llegums.

El 24 i 25 de febrer, Fòrum per la transició ecosocial

El fòrum vol ser una gran trobada de confluència de lluites d’entitats de l’economia social i solidària i moviments que treballen per la transició ecosocial a Catalunya.

Aviat es farà pública més informació

El 3 de març, Dia Mundial de la Vida Silvestre

Amb el missatge de que cal teixir aliances per la conservació de les espècies de flora i fauna amb les que compartim el planeta, i amb un cartell creat pel dissenyador català Xavi Reñé, el 3 de març parlarem de la vida salvatge.

canvi climàtic

El 5 de març, Dia Mundial de l’Eficiència energètica

Més que mai parlem d’aquest tema. Un tema ambiental col·lateral a la lluita per la conservació de la natura. Però enguany, més que mai, energia i natura es relacionen. Perquè hi ha energies brutes que contaminen la natura. I hi ha energies netes que també poden agreujar la pèrdua de biodiversitat. Però l’eficiència energètica, aquesta sí, no genera dubtes. Es tracta de consumir menys. I millor.

El 18 de març, corre per la natura!

La cursa per la natura, l’Ultra Clean Marathon, se celebra enguany el 18 de març.

Et proposem una manera de contribuir a la conservació de la natura diferent i molt divertida: fent esport, i fent equip.

Aquest any descobreix la plana d’Osona, el massís de les Guilleries i el pantà de Sau, en una cursa circular per passar-ho bé, en companyia, mentre contribueixes a conservar la natura.

Les inscripcions ja són obertes!

El 21 de març, Dia Internacional dels Boscos

El 21 de març parlarem de boscos, i especialment del boscos per la salut de les persones. I el de les persones en la salut dels boscos.

Healthy forests for healthy people és el tema d’enguany.

El 22 de març, Dia Mundial de l’Aigua

Sigues el canvi que vols veure al món.

En la història antiga el colibrí, amb el seu bec, portava gotes d’aigua per apagar un gran foc. Estava fent tot el que podia.

Amb aquesta inspiradora història i aquesta bonica imatge la ONU ens convida a actuar per l’aigua, un tema que guanya sempre més importància. Com entomarem a la Mediterrània els impactes del canvi climàtic en la sempre escassa aigua?


Compartir: