29/09/2023

Vols fer voluntariat ambiental a Barcelona?

La ciutat de Barcelona, com totes, és un ecosistema en si mateixa, que s’obre entre la Serra de Collserola, els rius Besòs i Llobregat i la mar Mediterrània.

Hi ha associacions en la ciutat que treballen per defensar la natura urbana i reclamar un ecosistema saludable i ecològicament equilibrat: la vostra ajuda és essencial,  per a les entitats i per al medi ambient.

Vols fer voluntariat ambiental a Barcelona?

Et proposem dues tipus d’activitats

1. Vine a les xerrades els dimecres a la tarda a l’Oficina de Voluntariat de Barcelona.

Ens trobem a les 18 h al carrer Providència 42 al Barri de Gràcia, per descobrir quines crides, associacions i projectes estan actuant a Barcelona per millorar la natura i el medi ambient en la ciutat, amb els que tu també t’hi pots implicar.

2. Vine a les jornades de voluntariat ambiental en la ciutat.

Passa un matí amb les entitats i coneix els seus projectes

Dissabte 21 d’octubre: amb Good Karma Projects a la platja de la Barceloneta

Què passa amb els residus que invaeixen el mar i les platges? Com poder incidir per lluitar contra aquesta plaga? Vine a les 10 h a la platja de Barcelona per saber com fer molt més que una neteja de residus!

Dijous 26 d’octubre: amb Animal Latitude al Jardí del Silenci

Ens trobem a les 17 al Jardí del Silenci, racó de natura al cor de Gràcia que va ser rescatat per les veïnes de l’especulació, per aprendre com fer voluntariat ambiental ajudant a difondre els missatges a través de l’art-

Dissabte 28 d’octubre: amb SEO BirdLife Barcelona al Parc de Diagonal Mar

A una ciutat sana hi viuen, també, moltes espècies. Vine a la sortida ornitològica urbana per descobrir les aus amb les que convivim a Barcelona, i com podem implicar-nos en els projectes de seguiment.

Dissabte 4 de novembre : amb Galanthus al torrent dels Tarongers a Montjuïc

Com podem implicar-nos en la recuperació d’espais naturals i millorar la seva biodiversitat? Col·labora amb Galanthus en la restauració del torrent dels Tarongers, curs d’aigua de Montjuïc, plantant espècies de ribera i fent front a algunes de les principals amenaces, com la de les espècies invasores.

Dissabte 11 de novembre: amb Ritme Natura al Parc de la Ciutadella

El canvi en les temperatures i el clima causat per dècades d’emissió de gasos derivats dels combustibles fòssils és allò que coneixem con a canvi climàtic, una emergència ambiental a la Terra. Saber com afecta aquest canvi a la vegetació és essencial, ja que es relaciona amb els nostres aliments, cicle de l’aigua, pol·linitzadors i la biodiversitat en general. Saps que tu també pots col·laborar amb la recerca formant part del projecte Ritme Natura?

Diumenge 26 de novembre: amb Cuidem Montjuïc a Montjuïc

Coneix aquesta entitat veïnal d’ecologistes urbanes que actuen per protegir el pulmó verd del Poble Sec i de Barcelona i per fer front a la problemàtica dels residus a la muntanya de Montjuïc .

Dissabte 16 de desembre: amb Depana i Salvem l’Alzina al Jardí de l’Alzina

Els espais verds urbans tenen un rol clau en l’ecosistema urbà, en la lluita contra el canvi climàtic i de la pèrdua de biodiversitat, i alhora, són espais de comunitat i de salut. Vine a conèixer aquest espai rescatat pels les veïnes de l’especulació i a contribur a millorar la seva biodiversitat

El portal de Voluntariat Ambiental promou aquest cicle per impulsar el voluntariat ambiental a Barcelona amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Compartir: