20/04/2022

5 projectes per implicar-se amb la biodiversitat a Catalunya

biodiversitat_2

  • BIOMARATÓ

Qui són els habitants de les nostres platges, que viuen sota l’aigua, ente les roques o la sorra? 

Agafa una màscara, un tub i fica’t a l’aigua per descobrir-ho. Tot el que tu vegis ajudarà la ciència, si ho reportes en la BioMarató. 

La Biomarató és una iniciativa mundial per la descoberta de la biologia marina: per gaudir de la natura, aprendre i col·laborar amb la recerca.

  • ORENETES.CAT

Fins que no les veiem o escoltem el seu xiuxiueig no sentim que som realment a la primavera avançant cap a l’estiu.  Explica si les has vist, i col·labora amb el seguiment amb el Projecte Orenetes de l’Institut Català d’Ornitologia. No et perdis la xerrada informativa dimecres 27 d’abril a Vic.

  • Papallones: CMBS i UBMS

Grogues, taronges, blaves, blanques, marrons….quantes papallones has vist? També en aquest cas, saber quines, quantes i a on són, ens dona informació sobre la qualitat ambiental i indicis sobre el canvi climàtic.  

Hi dones un cop de ma? Pots fer el seguiment a Catalunya o a l’àrea Metropolitana de Barcelona.

  • MAMÍFERS DE CATALUNYA

Per l’elaboració del  3r Atles d’ocells nidificants de Catalunya van participar un gran nombre de persones voluntàries.  Ara es vol crear l’Atles de Mamífers de Catalunya.  Cabirols, isards, llebres, esquirols, gats fers, musaranyes, llúdrigues o ratpenats…els has vist? Vols col·laborar amb l’Observatori de la Biodiversitat de Catalunya?

  • RATPENATS

Aquests fascinants mamífers voladors, que surten al vespre i mengen mosquits, són protagonistes d’un gran programa de seguiment científic i de voluntariat ambiental. Tu també pots viure la “bat-mania”.

Compartir: