socc

Seguiment Ocells Comuns Catalunya

Icona data

dimarts 31 desembre

10:00h fins 13:30h

Icona lloc

Parc de Montjuic

Barcelona


Associació Institut Català d'Ornitologia (ICO)

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Sortida explicativa per fer un seguiment d'aus comunes i entendre el funcionament del projecte de seguiment SOCC.

El SOCC  (Seguiment d’ocells comuns a Catalunya) és el principal projecte de seguiment que actualment desenvolupa l’associació ICO. El seu objectiu és determinar les tendències de les espècies d’ocells comuns i, a partir d’aquestes, generar indicadors ambientals. El projecte és possible gràcies a la participació de centenars d’ornitòlegs voluntaris.
El Seguiment d’Ocells Comuns a Catalunya (SOCC) és un projecte de seguiment a llarg termini impulsat des de l’Institut Català d’Ornitologia i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de conèixer les tendències temporals de les poblacions d’ocells comuns a Catalunya i, mitjançant aquestes dades, generar indicadors sobre la qualitat del medi. El SOCC és un projecte científic iniciat l’any 2002 i fonamentat en la participació ciutadana. Des de fa anys la participació està situada al voltant de 220 col.laboradors i 300 itineraris actius.

Aquesta activitat s’emmarca  en el Mes de la Ciència Ciutadana i el Medi Ambient, durant la qual  s’organitzen, de la mà de personal tècnic, diferents activitats arreu del territori durant els caps de setmana de novembre. L’objectiu d’aquestes activitats és conèixer sobre el terreny i amb més profunditat els diferents projectes de ciència ciutadana, presentats durant la jornada tècnica del 8 de novembre.

Les activitats són gratuïtes (cal inscripció prèvia) i obertes a tots els públics. Podeu consultar-ne els detalls al programa.

Observacions

Inscripcions en aquest enllaç

Compartir: