Creeu un pla de voluntariat

Crear un equip de voluntaris a la teva entitat i fer-ne una bona gestió pot aportar molts beneficis per la teva organització. Així doncs, el voluntari/a pot trobar en la teva entitat un espai on canalitzar els seus interessos ambientals, però alhora, coopera en aconseguir els objectius que us plantegeu. Amb la incorporació del voluntariat en la teva entitat crearàs un espai d’intercanvi, on els voluntaris t’aportaran el seu temps, la seva experiència i el seu coneixement.

A més, organitzar un programa de voluntariat ambiental aporta la garantia de la connexió de la societat, i les seves necessitats, amb la teva organització. També fa més visible la teva entitat i els projectes que estàs portant a terme, flexibilitzant l’apropament amb altres sectors a partir dels diferents contactes o relacions dels voluntaris/àries.

D’altra banda, el col·lectiu del voluntariat ambiental pot aportar diferents iniciatives o projectes a desenvolupar, pot tenir una visió critica i constructiva dels diferents que s’estan executant i aporta diversitat a l’organització.

Us recomanem que consulteu la Guia de Criteris de qualitat per a projectes de voluntariat ambiental i que en seguiu les recomanacions!

També trobareu informació sobre com elaborar un Pla de Voluntariat a les Monografies “La Llei del voluntariat pas a pas“, una publicació amb 7 petites guies elaborades per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.